Нова Dacia Duster — чи варто купувати цей автомобіль?

Новости, Новые авто, Обзор автомобилей

На перший погляд, новий Рено Duster, здається, дуже схожим на попереднє покоління. Лише коли уважно придивлятись на окремі елементи, виявляється, що все відрізняється від попереднього. Нинішня версія Duster відрізняється більш цікавою та приємною для очей формою. Можливо, тому, що цей автомобіль більше схожий на позашляховик, ніж на сирий автомобіль попередник. Деяким це сподобається, іншим — ні, але про смаки не йдеться. У новій моделі значно збільшено кількість місця для мандрівників. Це через зміну кута лобового скла. Більш детальніше ознайомитися з новим Дастером можна на https://aktiv-motors.kiev.ua/uk/models/new-duster-hjd.

Стиль та виконання

Модель Renault Duster була розроблена на тій же платформі, що і у попередньої моделі. Колісна база залишилася практично незмінною (2674 мм, + 1 мм). Також зовнішній вигляд машини дуже схожий на попередника, але конструкція кузова була підготовлена так, що машина стала більш м’язистою, і водночас більш … витонченою. Перше пояснюється розміщенням фар майже на кінцях кузова, ширшою решіткою радіатора і більшими колісними арками. Нижня кришка двигуна також була збільшена, вона тепер має матовий колір і — як стверджує виробник — стійка до подряпин.

Нове обладнання

Більше новин приховано в салоні автомобіля. З’явилося нове обладнання та кращі оздоблювальні матеріали. Також є більше відсіків, тоді як змінений кут нахилу лобового скла створює враження збільшення салону. Виробник повідомляє, що загальна ємність відсіків для зберігання становить 27,2 літра, включаючи новий 2,8-літровий ящик, розташований під сидінням переднього пасажира.

Автомобіль отримав нові сидіння. Спинки сидіння збільшені на 20 мм, бічні опори також ширші. В той час як сидіння водія оснащено підлокітником, поперековим регулюванням опори та новим механізмом вертикального регулювання в діапазоні 60 мм (на 20 мм більше у порівнянні з попередньою моделлю). Duster також отримав нову інформаційну панель, головним елементом якої є екран MediaNav Evolution. Нижче розташовані панелі кнопок управління, такі як вимикач кондиціонування, система пуску / зупинки, центральне блокування, функція еко-водіння, аварійні ліхтарі або система камери, що стежать за оточенням автомобіля. Остання система (Multiview Camera) — дуже геніальне рішення. Автомобіль оснащений чотирма камерами — спереду, ззаду і збоку дзеркал. Зображення, яке вони передають на екран в кабіні, дозволяє водієві оцінити, що відбувається навколо машини. Це корисно не тільки при паркуванні, але і при маневруванні у складній місцевості.

Привід та двигун

Асортимент доступних двигунів є незмінним, що включає два бензинових та два дизельних агрегати. Як і попередник, новий Duster буде пропонуватися в двох привідних версіях — з приводом на передні колеса і з приводом 4×4. В останньому випадку використовується існуюча перевірена система. Перемикач режиму їзди переміщений з панелі приладів на консоль між сидіннями.